De Bourgogne is een klassiek Frans wijngebied. Het is de bakermat van de druivenrassen chardonnay en pinot noir, en wordt gezien als de wereldwijde referentie daarvoor. Die status is vooral gebaseerd op wijnen van het niveau premier cru of grand cru. Voor wijnen van basiskwaliteit uit dit gebied is AC Bourgogne de algemene herkomstbenaming. De AC Bourgogne Blanc en de AC Bourgogne Rouge zijn wettelijk gekoppeld aan de rassen chardonnay en pinot noir, waarvan je de namen tegenwoordig steeds vaker op de etiketten vermeld ziet. Doorslaggevend voor de kwaliteit van ‘gewone’ Bourgogne is echter voor alles de producent.
GRONDSOORT Klei-kalksteen VINIFICATIE EN VEROUDERINGSMETHODE Gisting in eikenhouten vaten (30% nieuwe vaten / 70% 1, 2,3,4 en 5 jaar oude vaten). Rijping op fijne droesem gedurende 12 maanden in vaten gevolgd door 4 maanden in vaten.
Klassieke Meursault uit Bzikot, opwindende tonen van citrus en groene appels met een licht zoete noot van vanille. Fris en nauwkeurig zuur dat wordt omgeven door delicate tonen van grapefruit en geroosterde amandelen.
Heldere mineraliteit, frisse zuren, droog en harmonieus goed gemaakt. Hier gebeurt wat citrus, abrikoos en noten die goed in de mond liggen zeer vol en lang in de afdronk. Met de hand geoogst en 12 maanden op vat 30% nieuw waarna het nog 4 maand in de fles rijpt.
Een heerlijke en volle Chardonnay met veel mineraliteit en finesse. Fris en droog met tonen van abrikoos, citrus en sinaasappel. De boter in zijn uitdrukking mooie vetheid en lang aanhoudende smaak.
Sylvian Bzikot Puligny Montrachet 2018 is een delicatesse. Een licht beboterd aroma, noten en brioche. Rijp fruit gele appels en peer met een duidelijke citrusgeur. Fris zuur en vet in de mond tussen lange afdronk.
Sylvian Bzikot heeft bijzondere wijnen en zijn Chassagne Montrachet 1 cru “Morgeot” is heel bijzonder. Hij heeft zo veel voor deze wijn gezorgd. Eerst en vooral zijn er duidelijke tonen van tropisch fruit, limoen en honing omgeven door een mineraliteit en frisheid die bijna een zoute uitstraling geeft.
Verfijnde, droge witte wijn met een subtiele geur van gekonfijte limoen, grapefruit, meloen en toast. De smaak is vol en sappig, met rijp citrusfruit en frisse zuren. Aanhoudende afdronk met boter en fijn eiken.
Verfijnde mousserende witte wijn uit de Franse Bourgogne. De geur is licht fruitig en de smaak opvallend zachtdroog. Perfect als aperitief of bij feestelijke gelegenheden.
Een schoolvoorbeeld Chambolle-Musigny met een diepe, verleidelijke paarse kleur in het glas. In de neus zijn er verleidelijke tonen van zwart fruit en bloemen. De wijn heeft een rijk, rond mondgevoel met tonen van rijp rood fruit die overgaan in een lange, goed uitgebalanceerde afdronk.
De historie van Domaine Jean Chartron is nauw verweven met die van de beroemde Montrachet-heuvel. Sterker nog, het was niemand minder dan Edouard Dupard, de oprichter van het domein, die ervoor zorgde dat de naam Montrachet werd toegevoegd aan de village Puligny.
Franse witte wijn met heerlijk rijp geel fruit in het aroma en een frisse, droge, milde smaak. Past perfect bij fijne gerechten met kabeljauw, tarbot of zeetong. Chardonnay in zijn meest pure vorm!
Droge witte wijn uit de Franse Bourgogne, met een aroma van rijp geel fruit, boter en eikenhout. De volle smaak past uitstekend bij vis of fijn kalfs- of varkensvlees. Ook erg lekker om zo te drinken.
Franse droge witte wijn, met de geur van rijp geel fruit, boter en eikenhout. De volle smaak combineert heel goed met vis en fijn kalfs- of varkensvlees met volle saus. Ook lekker om zo te drinken.
Klassieke witte bourgogne met een lichte eikenhoutrijping en een ronde, volle smaak.