Producten per pagina:

Sorteer op:

-
-
-
Zoek op dranksoort
Zoek op kleur
Zoek op druivenras
Zoek op herkomstgebied
Zoek op land

burgenland

Burgenland is een veelzijdig wijngebied ten zuidoosten van Wenen, langs de grens met Hongarije. In het hart ervan ligt de Neusiedlersee, een groot steppemeer. Met zijn tamelijk continentale klimaat is Burgenland binnen Oostenrijk de belangrijkste producent van rode wijnen, bijvoorbeeld van de druif blaufränkisch. Het gebied is verder beroemd om zijn edelzoete wijnen van de Neusiedlersee, gemaakt van druiven die door botrytis (edele rot) zijn aangetast. Daarnaast produceert het ook goede droge wijnen van allerhande witte druiven. Sinds 2016 is de naam Burgenland ook de nieuwe, algemene noemer voor wijnen uit het gebied die geen speciale eigen herkomstbenaming hebben.


1

Weingut Juris Burgenland Sankt Laurent 2015

Wijn uit Oostenrijk - Burgenland

Helderrode kleur en veel vers rood fruit in de geur, zoals aardbeien en bessen, maar ook een vleugje eikenhout. Verfijnd en soepel, prima bij fijne vleesgerechten of gevogelte.

Normale prijs € 16,95

Vanaf 12 flessen € 15,55 per fles

2

Weingut Juris Burgenland Pinot Noir 2015

Wijn uit Oostenrijk - Burgenland

Rode wijn uit Oostenrijk, met de geur van verfijnd kersenfruit en eikenhout. De smaak is soepel en elegant. Erg lekker bij fazant, parelhoen of pasta met champignons.

Normale prijs € 18,75

Vanaf 12 flessen € 17,20 per fles

Even geduld a.u.b.