Dit Italiaanse wijngebied in het achterland van Napels was in de oudheid hét centrum voor Romeinse kwaliteitswijn. Tegenwoordig is het in opkomst met originele wijnen van regionale druivenrassen. De wijngaarden zijn er grotendeels aangelegd op vulkanische heuvelbodems, wat de wijnen een bijzonder mineraal karakter geeft. Aangeplante witte rassen zijn onder andere falanghina, fiano en greco. De onbetwiste ster van Campania is echter de blauwe aglianico, die stoere wijnen met robuuste tannine oplevert.
Vol vat donkere kersen, donkere bittere chocolade, eikenhout, kaneel en leer. Volle body en mooie lange afdronk!
Fraaie, helderrode wijn met een uitgesproken aroma van fris rood fruit zoals kersen en rode bessen. Heerlijk bij zowel koude schotels als licht gekruide gerechten van de grill.
Heel aromatisch, weelderig en rijp, het fruit spat eruit in zowel geur als smaak. Perzik en meloen, een vleugje anijs, kruidige mineraliteit. Heerlijk.
Fruitige, droge witte wijn uit Zuid-Italië, met de geur van bloemen en groene appel. De zachte, licht kruidige en sappige smaak combineert heel goed met frisse salades. Ook lekker als aperitief.
Krachtige Italiaanse witte wijn met een fris en kruidig aroma met florale nuances. De smaak is fris en aromatisch. Een goede begeleider van (gegrilde) vis of kruidige pastagerechten.
Zuid-Italiaanse witte wijn met de geur van appel en banaan en een frisse smaak. Past goed bij koude voorgerechten met vlees of vis. Ook erg lekker bij fijne vis uit de oven.