Molise is het op één na kleinste gewest van Italië in het midden van dat land en wat wijn betreft waarschijnlijk het minst bekende, hoewel het een DOC is. Molise werd in de jaren zestig van de twintigste eeuw afgescheiden van het gewest Abruzzo. Evenals in Abruzzo zijn de witte trebbiano en de blauwe montepulciano hier de belangrijkste druivenrassen, die interessante wijnen opleveren.
Een mooie wijn met een heerlijke geur van rijp fruit en kruidigheid. Heel Italiaans, gedroogde (vanille)vijgen, zwoel, fluwelen tannines, zachtfrisse zuren.
Droge witte wijn van de Italiaanse druivenrassen trebbiano, bombino en malvasia. Zacht van smaak, met een krachtig aroma van rijp geel fruit en perzik. Lekker bij vis of fijn gevogelte.
Krachtige, Italiaanse rode wijn van montepulciano- en aglianicodruiven. Intens en evenwichtig van smaak, met een aroma van fijn rood fruit en specerijen. Heerlijk bij geroosterde gerechten of pittige kazen.
Heerlijke, zuivere rode huiswijn uit Molise, gemaakt van rijpe sangiovesedruiven. Fris, rond en sappig. Ook lichtjes gekoeld heerlijk bij de barbecue en licht gekruide gerechten.
Droge witte wijn uit de Italiaanse regio Molise. Vol en sappig van smaak, met rijpe fruittonen en een frisse afdronk. Heerlijk bij voorgerechten en pasta met vis.