Nederland is een nog piepjong wijnland, waar pas halverwege de jaren zeventig de eerste stokken geplant werden. Dat gebeurde in Zuid-Limburg. Inmiddels heeft de wijnbouw zich verspreid over bijna het hele land, met de grootste aanplant in de provincie Gelderland. De Nederlandse wijnproductie is op dit moment nog heel kleinschalig; voor veel wijngaardeniers gaat het om een uit de hand gelopen hobby. Bedrijven van enige omvang zijn zeldzaam. Er zijn naar schatting 160 wijngaardeniers actief op in totaal minder dan 300 hectare. De kwaliteit van de wijnen wordt steeds beter.
Het Nederlandse klimaat is koel en vochtig, en de bodem is niet overal optimaal voor wijnbouw. Daarom worden buiten Limburg en Zeeland soms speciaal gekweekte druivenrassen gebruikt, die goed gedijen onder deze omstandigheden. Voor witte wijn zijn dat bijvoorbeeld johanniter en solaris, voor rood onder andere regent, cabernet dorsa en pinotin.
Sir Dam, afkomstig uit het hart van Amsterdam, is een premium vijf keer gedistilleerde wodka die de levendigheid van onze thuisstad belichaamt. Met behulp van de beste tarwe fermenteren en zuiveren we het graan en verwerken het vervolgens met water uit ongerepte reserves in Amsterdam en behandeld met omgekeerde osmose-technologie.
Flesinhoud: 700 ml
Sir Dam, afkomstig uit het hart van Amsterdam, is een premium vijf keer gedistilleerde wodka die de levendigheid van onze thuisstad belichaamt. Met behulp van de beste tarwe fermenteren en zuiveren we het graan en verwerken het vervolgens met water uit ongerepte reserves in Amsterdam en behandeld met omgekeerde osmose-technologie.
Zuidam Dad’s Homemade Dutch Rye Vodka is een Nederlandse rogge vodka van Zuidam Distillers uit Baarle-Nassau. Deze is gebotteld op 40% in een 1 liter fles.
Flesinhoud: 1000 ml
PINAQ ROSE, een tropische likeur met Franse VSOP Cognac, Premium Dutch Vodka en Rosé
Flesinhoud: 1000 ml
Salmari, de originele donkere, intensieve salmiak drank (25%) met een geraffineerde premium smaak. Met de hand, met toewijding en alleen met zuivere en natuurlijke ingredienten geproduceerd, in het koude en mysterieuze Finland.
Flesinhoud: 700 ml
La Trappe is Nederlands enige trappistenbier. La Trappe wordt op ambachtelijke wijze gebrouwen, op basis van een door Trappisten verkregen recept. Voor het vervaardigen van La Trappe worden enkel natuurlijke ingrediënten gebruikt.
La Trappe is Nederlands enige trappistenbier. La Trappe wordt op ambachtelijke wijze gebrouwen, volgens een door de trappisten van Koningshoeven ontwikkelde receptuur. Er komen uitsluitend natuurlijke ingrediënten aan te pas, zoals hop, gerstenmout, gist en water uit eigen bron.
La Trappe is Nederlands enige trappistenbier. La Trappe wordt op ambachtelijke wijze gebrouwen, volgens een door de trappisten van Koningshoeven ontwikkelde receptuur. Er komen uitsluitend natuurlijke ingrediënten aan te pas, zoals hop, gerstenmout, gist en water uit eigen bron.
La Trappe is het enige trappisenbier van Nederlandse bodem. Voor het vervaardigen van La Trappe bier worden enkel natuurlijke ingrediënten gebruikt. Deze Quadrupel is een zéér zwaar bier, vol van smaak met een aangename bittere ondertoon.
Batch 1 had bij untappd *** 4,20 dus hebben ze snel een tweede batch gebrouwen. Bij deze batch is er extra pecannuts & maplesyrup toegevoegd.
Een nieuw vrolijk en fris zoet likeurtje, op basis van vanille en citrus.
Flesinhoud: 500 ml
Dutch Dynamite is een zoute drop likeur met een geheel eigen en onderscheidende smaakbeleving. Explosieve maak van dubbelzoute salmiak. Wees gewaarschuwd! Eenmaal geproefd, voorgoed verkocht!!
Flesinhoud: 700 ml