Producten per pagina:

Sorteer op:

-
-
-
Zoek op dranksoort
Zoek op kleur
Zoek op druivenras
Zoek op herkomstgebied
Zoek op land

nerello-mascalese

Deze Italiaanse blauwe druif is te vinden op Sicilië, op de hoog gelegen vulkanische hellingbodems van de Etna. Hij groeit daar in de vorm van kleine struikjes. Dankzij de enorme verbeteringen in de Siciliaanse wijnbouw heeft nerello mascalese de erkenning gekregen die hij verdient als ras met een groot kwaliteitspotentieel. Zijn wijnen worden vanwege hun aroma’s wel eens vergeleken met die uit Barolo of Bourgogne. Ze beschikken over fruit, opwekkende frisheid en een markant mineraal karakter. Verder combineren ze elegantie met complexiteit. In Etnawijnen krijgt nerello mascalese vaak wat aanvulling van nerello cappuccio.


1

Caruso e Minini Terre Siciliane Terre di Giumara Frappato-Nerello Mascalese 2016

Wijn uit Italië - Sicilië

Italiaanse rode wijn met de geur van rijp fruit, iets karamel en milde kruiden. De volle, evenwichtige smaak past heel goed bij koude schotels, antipasti en  kruidige pasta.

Eervolle vermelding Rood € 15,- t/m € 20,- in Perswijn Wijnconcours 2017 (oogst 2015)

3

Normale prijs € 17,60

Vanaf 12 flessen € 16,13 per fles

4

Tenuta delle Terre Nere Etna Rosso Feudo di Mezzo 2014

Wijn uit Italië - Sicilië

Italiaanse rode wijn met een fraai aroma van kersen en licht gebrande tonen. De smaak is verfijnd en vol. Mooie begeleider van gerechten met kip, varkensvlees of wild, maar ook bijvoorbeeld lasagne.

Normale prijs € 30,90

Vanaf 12 flessen € 28,35 per fles

Even geduld a.u.b.