In de gemeente Martillac, vlakbij de stad Bordeaux, bevindt zich het indrukwekkende Château Smith Haut Lafitte. Onder de appellatie van Pessac-Léognan wordt hier een wijn gemaakt die is geclassificeerd als Grand Cru Classé uit het klassement van de Graves.
Vlakbij de grote wijnstad Bordeaux ligt Pessac-léognan, de gemeente waar het gerenomeerde Chateau Smith Haut Lafitte haar wijngaarden heeft. Onder de appellatie Pessac-Leognan maken ze hier Grand Cru Classé wijnen die door de jaren heen zeer hoge scores halen.
Helderrode wijn met een verfijnde geur van klein rood fruit, florale tonen en mild eikenhout. De elegante smaak is zacht, geurig en eindigt met een warme afdronk en lichte, soepele tannine.
Van 2/3 van de oogst van Ch. Nenin, wordt deze tweede wijn gemaakt. Het is tevens een zeer mooie Pomerol, iets lichter dan de eerste wijn. Hij wordt gemaakt door hetzelfde team.
Fraaie droge witte wijn met een verfijnd aroma van eikenhout, wat caramel, rijp geel fruit en citrus. De smaakstructuur is sappig, rond en vol en eindigt met een aanhoudende aromatische afdronk.
90 tot 92 punten drinken: 2009-2024
4e grand Cru........62% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 3% Petit Verdot James Suckling; Dit toont veel bloemennoten, zoals lila en viooltjes, samen met aroma's van donker fruit, kruidnagel en schors.
Dit prachtige kasteel, waarin alle vinificatiemateriaal en vatenkelders zijn geïntegreerd, was eigendom van de familie Gardinier, tot zij het in januari 2018 verkochten aan de Belg Philip Van de Vyvere.
de nieuwe 2e wijn van Pichon Baron 2012. Te drinken vanaf 2017 en bewaarpotentieel van 20 jaar. Deze wijn bestaat uit 60% Cabernet Sauvignon en 40% Merlot. Vatlagering van 18 maanden.
Merlot 60%, Cabernet Sauvignon 35%, Petit Verdot 5%
Klassieke rechteroever-Bordeaux. Dieprode tint. Fraai complex van geur, met rijpe bramen, kersen en eikenhout. De smaak zet krachtig en rond in en ontwikkelt een pittige structuur met rijpe tannine in de afdronk. Jong mooi bij krachtige wildschotels, gerijpt heerlijk bij fijne gerechten uit de oven of gebraden rundvlees. Houdbaar tot zeker 10 à 12 jaar na oogst.
Een lichte, gouden gloed. Een geurig en bijzonder verleidelijk bouquet van honing, witte amandelnoten en perzik. Een charmant en evenwichtig smakenpalet. 90% sémillon, 7% sauvignon en 3% muscadelle.
Een van de meest succesvolle zoete wijnen die in 2018 internationaal werden verkocht, zijn afkomstig van château: Château Doisy-Daëne. Een extra zoete Sauternes gemaakt van sterk botrytized druiven. (Dit is waar de druiven zijn aangetast door de schimmel (Botrytis cinerea) die ‘nobele rot’ veroorzaakt, waardoor het watergehalte van de druiven wordt verminderd en hun algehele suikerconcentratie toeneemt.)
Donker en Intens, zwoele rijpe tonen van pruimen, krachtig en dikke structuur veel diepgang. 40% Cabernet Sauvignon -20% Cabernet Franc - 30% Merlot -10% Petit Verdot, Aandeel nieuw hout: 30-50%.
Flesinhoud: 700 ml
Robert Parker (95-97/100): "Met een diepe granaat-paarse kleur onthult de 2019 La Gaffeliere een verleidelijk heldere, frisse neus van rijpe zwarte pruimen, geplette bramen en warme zwarte kersen met een vleugje lavendel, steranijs, Sichuan peper en geurige aarde.