Kentucky Straight Bourbon

Buffalo Trace Bourbon 70cl 40%

In tribute to the mighty buffalo and the rugged, independent spirit of the pioneers who followed them westward, we created Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey

Flesinhoud: 700 ml

Wild Turkey 101 Bourbon 70cl 50.5%

 Gemaakt door de meester-distilleerderij Jimmy Russell. 101 heeft een hoog gehalte aan rogge. Kentucky Straight Bourbon Whisky moet minimaal 2 jaar worden gerijpt in nieuwe, verkoolde eikenhouten vaten en gemaakt worden in Kentucky.

Flesinhoud: 700 ml

Rebel Yell bourbon 40% 70cl

Rebel Yell is een Kentucky Straight Bourbon die bekend staat om een intens en vol karakter. De whiskey wordt op basis van tarwe, mais en mout vervaardigd. De geur doet denken aan een combinatie van honing en rozijnen.

Flesinhoud: 700 ml

Woodford Reserve bourbon 43,2% 70cl

Woodford Reserve  is een Kentucky “small batch” Bourbon. De mooiste vaten worden door de master distiller handmatig geselecteerd uit de vaten die hebben aangetoond garant te staan voor superieure rijping.  Woodford is de officiële Bourbon van de beroemde Kentucky Derby en won het de vier meest prestigieuze tasting wedstrijden van de wereld.

Flesinhoud: 700 ml

Templeton 4 yr Rye Whiskey 40%

De whisky is afkomstig uit Indiana en gedistilleerd uit een mash bill van 95% rogge en 5% gemoute gerst, en gebotteld in de stad Templeton, Iowa. Deze Templeton-rogge is het perfecte startpunt voor hun assortiment roggewhisky.

Flesinhoud: 700 ml

Ridgemont 1792 bourbon 46.8% 70cl

De Ridgemont 1792 small batch is een Kentucky Straight Bourbon whiskey die is geproduceerd door de Barton Brands Distillery in Bardstown, Kentucky. Het merk en de distilleerderij zijn eigendom van de wereldberoemde Sazerac vennootschap.

Flesinhoud: 700 ml

Templeton 6 yr Rye Whiskey 45,75%

De release van Templeton Rye 6 markeert hun eerste nieuwe product in meer dan tien jaar. Zes jaar gerijpt in nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten, is deze beperkte batch Templeton Rye-whisky 91,5 proof met een onvergetelijke smaak.

Flesinhoud: 700 ml

Knob Creek Small Batch Bourbon 50% 70cl

Ontworpen door de pionier Booker Noe na het einde van Prohibition als de categoriestandaard, zijn Knob Creek-whisky's geïnspireerd op de originele recepten van de eerste grote bourbons. Knob Creek is een diepe en donkere amber Bourbon Whisky met een aroma dat doet denken aan ahornsuiker, geroosterde hazelnoten en eiken.

Flesinhoud: 700 ml

Woodford Straigth Rye Whiskey 45.2% 70cl

Woodford Reserve wordt in zijn eigen distilleerderij geproduceerd. De Woodford Reserve Distilleerderij is opgericht in 1812 in Woodford County, Kentucky. Deze distilleerderij staat ook bekend als “de thuisplaats van de Bourbon” en is te vinden in de bluegrass regio van Central Kentucky.

Flesinhoud: 700 ml

Templeton Barrel Strength 56.55% 70cl

e Templeton Rye Whiskey Barrel Strength 2020 is een rogge whiskey uit Iowa die naar verluid de favoriet was van maffia baas Al Capone. Deze Barrel Strength Release 2020 is gebotteld op 56,55% oftewel 113.1 proof.

Flesinhoud: 700 ml

Michter`s Single Barrel Rye 42.4% 70cl

Deze Amerikaanse whiskey wordt gemaakt van speciaal geselecteerd rogge graan. Elke fles komt uit een enkel vat (single barrel)van geroosterd nieuw Amerikaans eiken wat een unieke bijdrage levert aan deze rogge whiskey.

Flesinhoud: 700 ml

Maker's Mark 101 50.5% Liter

Deze Kentucky Straight Bourbon Whiskey is op 101 proof, ofwel 50,50% alcohol afgevuld, wat het algemene karakter van deze Maker's Mark erg ten goede komt. Deze bourbon is op eenzelfde traditionele wijze vervaardigd als de klassieke Maker's Mark 70cl, maar onderscheidt zich door veel rijkere en meer complexe smaken.

Flesinhoud: 700 ml

61,95 per fles

Limited Release

Templeton Rye Whiskey Oloroso Cask Finish 46%

 Jaarlijkse release van Templeton Olorso cask finish.  Dit is altijd een unieke twist van wat rogge whiskey kan zijn. 6 jaar rogge tradioneel gerijpt met een extra lagering van 9 maanden op Oloroso sherry casks

Flesinhoud: 700 ml

63,95 per fles

De Amerikaanse Bourbon-whiskey onderscheidt zich niet alleen door de schrijfwijze van zijn Europese voorouders, de (Scotch) whisky. Terwijl de laatstgenoemde traditioneel uit gerstemout gestookt wordt, gebruikten de immigranten in de nieuwe wereld hoofdzakelijk rogge en maïs voor de bereiding van hun "vuurwater".

De benaming Bourbon is afkomstig van Bourbon County, een district aan de grens tussen de staten Virginia en Kentucky, waar in de tweede helft van de negentiende eeuw talrijke ook nu nog bekende destilleerderijen gevestigd werden.

Het aandeel maïs bedraagt bij de huidige bourbon-whiskeys in navolging van de Amerikaanse wet minstens 51%. Pas na het tweejarige bewaren in van binnen gebrande eikenhouten vaten wordt het destillaat gebotteld.

Hoewel Jack Daniel's vaak als een bourbon beschouwd wordt, is dit een Tennessee whiskey, een Tennessee sour mash, omdat het nog gefilterd is door houtskool van esdoorn. (bron Wikipedia)

Even geduld a.u.b.