Met 1 miljoen hectare wijngaarden is Spanje wat aanplant betreft het grootste wijnland ter wereld. Door de lage opbrengsten is het echter derde in volume. Reden voor die lage opbrengsten is het warme en droge klimaat in vooral het midden en het zuiden van het land. Het noorden van Spanje is juist relatief koel en vochtig.
Spanje is bekend om de Grote Drie: cava, sherry en Rioja. Het wijnaanbod is er echter veel gevarieerder, mede dankzij de herontdekking van terroirs en autochtone druivenrassen. Spanjes meest aangeplante wijndruif is de blauwe tempranillo, onder andere in Rioja en Ribera del Duero, gevolgd door garnacha. Veel gebruikte witte druiven zijn albariño, viura en macabeo.
Spaanse kwaliteitswijnen dragen in de regel een Denominación de Origen (DO) als herkomstbenaming. Een trede hoger staat de Denominación de Origen Calificada (DOCa); op dit moment hebben alleen Rioja en Priorat die status. Daarnaast groeit de categorie Vinos de Pago: een herkomstbenaming voor wijnen van een specifiek wijndomein.
Krachtige, eikengerijpte rode wijn met een intense geur van zwarte bes, braam, pruim, kruidnagel en eiken. De smaak is krachtig en vol met zondoorstoofd fruit, soepele tannines en milde zuren.
Soepele, droge witte wijn uit Spanje met een aangenaam aroma van geel fruit, meloen en licht toast. Zacht van smaak. Heerlijk als aperitief, maar ook erg lekker bij koude en warme visgerechten.
Droge witte wijn met een aroma van groene appel, citrus en wat toast. De smaak is droog, evenwichtig, sappig en fris. Heerlijk bij zowel gestoofde als gebakken vis of bijvoorbeeld paella!
Spaanse rode wijn met geurnuances van vers rood fruit, licht eikenhout en kruiden. De smaak is fris en vol. Pittige, evenwichtige rioja, die heerlijk smaakt bij gebraden of gegrilde gerechten.
Faustini I Especial gran reserva heeft 2,5 jaar rijping gehad op Frans en Amerikaans eiken. Faustini I gran reserva is een elegante rode wijn. Zwart fruit, kruiden, zoethout, mineralen, leer, prachtig ontwikkelde tannines en een lange intense afdronk Uitstekende combinatie met alle soorten rood vlees, in het bijzonder lamsvlees, wild, kazen en paté.
Gemaakt van hand geplukte druiven van stokken met een gemiddelde leeftijd van 56 jaar. Gelimiteerde oogst van 5.100kg. Na een fermentatie op kleine tanks van 8 dagen volgt nog een maceratie met de schil van 14 dagen voor extra extractie van kleur en smaak.
Gemaakt van hand geplukte druiven van stokken met een gemiddelde leeftijd van 56 jaar. Gelimiteerde oogst van 5.100kg. Na een fermentatie op kleine tanks van 8 dagen volgt nog een maceratie met de schil van 12 dagen voor extra extractie van kleur en smaak.
Voor de uitwerking van deze honderdjarige editie is een reeks wijngaarden geselecteerd die unieke eigenaardigheden samenbrengen om de hoogste kwaliteit van de druif te verkrijgen. Het gebruikte uitwerkingssysteem is specifiek geweest om de maximale kracht en expressie van de persoonlijkheid van de tempranillo te bereiken.
Dieprood van kleur en uitbundig van geur, met bramen, licht eikenhout en wat geroosterde koffietonen. De smaak zet rond, zacht en aromatisch in; de afdronk is kruidig en soepel. Geurige, volle rode wijn, prima bij kruidige gerechten, zowel koude voorgerechten als stoofgerechten.
Fijne mousserende wijn uit Penedès. Jeugdig van geur met licht fruitige en florale nuances. De smaak is zacht, rond en eindigt fris en milddroog met een aanhoudende mousse. Prima aperitief, maar ook te combineren met zomerse salades en tapas.
Frisse, mousserende witte wijn uit Spanje, met de geur van sappig fruit. Door de evenwichtige, zachte smaak is deze wijn heel geschikt als aperitief of als sorbet met citroenijs.
Voor grotere aantallen geldt een langere levertijd.
Voor grotere aantallen geldt een langere levertijd.
Voor grotere aantallen geldt een langere levertijd.
Verfijnd geurende, droge witte wijn met aroma’s van limoen, perzik, appel, toast en amandel. Mooi soepel en sappig met rijp fruit en opwekkende zuren in de smaak. Licht boterig in de elegante finale.