Distillerderij de Ooievaar

Van Wees Bruidstranen 35cl 30%

Zilverblad in een likeur die rozegeur en maneschijn belooft. Met een geur zo mooi en rijk dat hij slechts vergelijkbaar is met het allerfijnste parfum. Bruidstranen is een drank die op de bruiloft gedronken wordt maar ook door een pientere vrouw iedere keer geschonken dient te worden als haar iets niet bevalt.

Flesinhoud: 350 ml

Distilleerderij de Ooievaar

Van Wees Volmaakt Geluk 35cl 30%

Deze likeur werd door 'lieden van beiderlei kunnen' gedronken na grootse opwinding. Bereid uit vele soorten zaden, extracten en bloemen en wat heel bijzonder is, gegiste bourbonvanille en noten.

Flesinhoud: 350 ml

Van Wees Kraamanijs 35cl 30%

De naam van deze likeur spreekt voor zich: een vloeibare beschuit met muisjes. Gedronken bij de geboorte van een kind. Bovendien een aangename smaakmaker van zuivelproducten zoals yoghurt. Belangrijkste grondstof is de anijsplant uit Alicante waarvan behalve het zaad ook de knoppen gebruikt worden.

Flesinhoud: 350 ml

DE Kerstlikeur van de Ooievaar

Van Wees Hemel op Aarde 35 cl 24%

Het is werkelijk alsof er een engeltje over je tong piest. Deze uitzonderlijk fijne Jordaanse likeur wordt bereid uit brandewijn, suikers, palmsuiker en honing. Bijzondere bitters getrokken op oude gelagerde rum.

Flesinhoud: 350 ml

Van Wees Bittere Lijdenstroost 35cl 30%

Onaangenaam verraste dames overmand door smart werd door welmenende huisgenoten aangeraden 'verhelderende' prikkels tot zich te nemen in de vorm van deze likeur. Gemaakt uit de fijnste gebrande wijn, uitgelezen bitters, de geest van alle soorten Caraïbische oranjeappelen en bourbon.

Flesinhoud: 350 ml

Distilleerderij de Ooievaar

van Wees Vergeet mij niet 35cl 30%

De vele soorten pitten van onder meer perziken en amandelen en een toevoeging van gestookte lavendel geven deze likeur haar bijzondere karakter.

Flesinhoud: 350 ml

Van Wees Hansje in de Kelder 35cl 30%

Schillen van Spaanse en Siciliaanse citroenen, esprit gestookt van de fijnste kersen, bourbonstokjes, cardamon, kaneel en Bulgaarse rozen. In bepaalde Amsterdamse families was het gebruikelijk deze likeur uit een zilveren bokaal te drinken wanneer de zwangerschap een feit bleek.

Flesinhoud: 350 ml

Distilleerderij de Ooievaar

Van Wees Hoe langer hoe liever 35 cl 30%

Hoogwaardige brandewijn, half om met most van onvergiste druivensap, gewarmd zoethout, koreander. Maar ook La Vaz kruid, Indische nagelen, kaneel uit China en Japan en mierikswortel bepalen samen de smaak van deze kruidige likeur.

Flesinhoud: 350 ml

Van Wees Papegaaiensoep 35 cl 30%

Een bijzonder likeur, gestookt van de allerfijnste noten zoals amandelen, walnoten, hazelnoten, pijnboompitten en pistachenoten. De kleur als het ware een schutkleur, was die van thee of slappe koffie. De schuilnaam werd gebruikt door regelmatige gebruikers die liever niet wilden weten dat zij nogal eens een likeurtje dronken.

Flesinhoud: 350 ml

Van Wees Vrijmetselaar 35cl 30%

De likeur werd behalve in Nederland ook in andere landen verkocht. Aanvankelijk onder dezelfde naam in eigen taal, later en nu nog onder een fantasiemerknaam, zoals een bekende Schotse likeur.

Flesinhoud: 350 ml

van Wees Loyaal - Zeer Oude Genever 70cl 42%

Van Wees - Ooievaar Loyaal - Zeer Oude Genever 42%

Flesinhoud: 700 ml

van Wees Jonge Genever Ltr 35%

Amsterdamsche graangenever 35%

Flesinhoud: 1000 ml

Van Wees Mirakel - 50cl 42%

Mirakel van Amsterdam is een oer-Hollands product, benadrukt mevrouw Van Wees: ‘De emer komt uit Noord-Holland. Het is in Friesland gemalen, gemout en één keer gestookt. Het ruwnat hebben we in Amsterdam nog viermaal gedistilleerd in onze traditionele fijnketels.

Flesinhoud: 500 ml

Van Wees Oranjebitter 50cl 30%

Je proeft de iets bittere smaak van het wit van de schil van de Curaçao en Pommeranz-appeltjes

Flesinhoud: 500 ml

De Distilleerketels bij van Wees
         - de Ooievaar Amsterdam

Even geduld a.u.b.