Gemaakt van uitsluitend de negroamarodruif en zeer typisch Zuid-Italiaans van geur en smaak: zondoorstoofd, zacht, kruidig en zwoel! Al tweemaal winnaar van het Proefschrift Wijnconcours en regionale en nationale winnaar van de Huiswijncompetitie.
Aanbevolen door
""'t Is al jaren een soort baken van betrouwbaarheid, deze uit het Zuid-ltaliaanse Puglia afkomstige merkwijn. Altijd onberispelijk, altijd sappig, niet te zwaar (12,5 procent alcohol) en vooral vriendelijk fruitig. Zo markeren bramen, pruimen en ander mild zwart fruit het aroma. Molto buono bij lasagne en nog veel meer. De Domiziano wordt gemaakt door een serieus goede coöperatle, Cantine Due Palme, waarvan de duizend !eden ongeveer 2500 hectare bewerken.""
- Hubrecht Duyker
Gemaakt van uitsluitend de negroamarodruif en zeer typisch Zuid-Italiaans van geur en smaak: zondoorstoofd, zacht, kruidig en zwoel! Al tweemaal winnaar van het Proefschrift Wijnconcours en regionale en nationale winnaar van de Huiswijncompetitie.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Rob de Boer
"Onze topper in ons assortiment! heerlijke wijn voor alledag, gemaakt uitsluitend van de negroamaro druif een eigen Zuid-Italiaanse druifsoort, geur en smaak zijn; zondoorstoofd, zacht, kruidig en zwoel!..." Lees meer
Portugese rode wijn met de geur van bessen, fruit en licht gebrande tonen. De smaak is soepel, fruitig en zwoel. Lekker bij koude voorgerechten met vleeswaren en gerechten van de grill.
Franse rode wijn met een pittig aroma van vers rood fruit zoals kersen en rode bessen. De smaak is fris, soepel, evenwichtig en aromatisch. Erg lekker bij koude en warme vleesschotels.
Dieprode wijn uit Zuid-Italië, met het aroma van gestoofd fruit en nieuw eikenhout. Prima wijn om zo te drinken. Maar de volle, zachte smaak combineert ook goed met gekruide schotels, pizza of barbecuegerechten.
Licht robijnrode wijn met een pure en geraffineerde geurexpressie van rode kers, bosaardbei, laurier en munt. De smaak is lichtvoetig en finesserijk met rijp rood fruit, een opwekkende frisheid en fijne, gepolijste tannines.
Italiaanse dieprode wijn met een kruidig aroma, evenwicht, kracht en souplesse. Prima bij karaktervolle gerechten als kruidige stoofschotels, ossobuco of hazenpeper.
Originele, intens fruitige Gamay uit de Loire, gemaakt door een kleinschalige producent. Met z’n lichtvoetige, sappige karakter heerlijk als aperitief of bij charcuterie, gevolgelte of romige kaas.
Fraaie Franse rode wijn met een kruidig en fruitig aroma. De smaak is krachtig en evenwichtig. Heerlijk bij geurige stoofgerechten, maar ook bij lams- of rundvlees van de grill.
Spaanse rode wijn met geurnuances van vers rood fruit, licht eikenhout en kruiden. De smaak is fris en vol. Pittige, evenwichtige rioja, die heerlijk smaakt bij gebraden of gegrilde gerechten.
Voor de uitwerking van deze honderdjarige editie is een reeks wijngaarden geselecteerd die unieke eigenaardigheden samenbrengen om de hoogste kwaliteit van de druif te verkrijgen. Het gebruikte uitwerkingssysteem is specifiek geweest om de maximale kracht en expressie van de persoonlijkheid van de tempranillo te bereiken.
Gemaakt van hand geplukte druiven van stokken met een gemiddelde leeftijd van 56 jaar. Gelimiteerde oogst van 5.100kg. Na een fermentatie op kleine tanks van 8 dagen volgt nog een maceratie met de schil van 14 dagen voor extra extractie van kleur en smaak.
Gemaakt van hand geplukte druiven van stokken met een gemiddelde leeftijd van 56 jaar. Gelimiteerde oogst van 5.100kg. Na een fermentatie op kleine tanks van 8 dagen volgt nog een maceratie met de schil van 12 dagen voor extra extractie van kleur en smaak.
De druiven die werden gebruikt om deze prachtige wijn te maken, werden geoogst van onze oudste wijngaarden en na een rigoureuze rijpingscontrole. De oogst wordt uitgevoerd in dozen om het fruit niet te beschadigen en eenmaal in de wijnmakerij worden ze onderworpen aan een koude premaceratie voorafgaand aan het traditionele productieproces in roestvrijstalen tanks.
Druiven geselecteerd in oude wijngaarden gelegen in de hoogste delen van Rioja Alavesa en dicht bij de Sierra de Cantabria. Traditionele productiemethoden, waaronder delicate oenologische methoden om de maximale fruitexpressie te behouden.