Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Sluit melding" het kruisje hiernaast te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Sluit melding" het kruisje hiernaast te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer
Assortiment
Kalkwijck distillers is onderdeel van een landbouwbedrijf waarbij men de eigen graangewassen verwerkt tot sterk alcoholische streekgebonden dranken, zoals jenevers en likeuren. Kwaliteit, duurzaamheid en vakmanschap staan daarbij hoog in het vaandel.
De distilleerderij is gevestigd in het achterhuis van de oude Groningse boerderij waar de sfeer van het alcoholstoken het meest tot zijn recht komt.
Het hart van de distilleerderij wordt gevormd door traditionele koperen ketels.Naast de ketels staan de distilleerkolom en de koeltoren, die het geheel complementeren. De producten en halffabricaten worden opgeslagen in authentieke magazijnen.
De koffielikeur is in samenwerking met Michelin restaurant ‘de Bloemenbeek’ in de Lutte en koffiebrander Tuttitalia ontwikkeld. De met zorg geselecteerde Ethiopia Sidamo koffiebonen zijn door Kalkwijck verwerkt tot deze exclusieve koffielikeur.
De distilleerderij is gevestigd in het achterhuis van de oude Groningse boerderij waar de sfeer van het alcoholstoken het meest tot zijn recht komt. Het hart van de distilleerderij wordt gevormd door traditionele koperen ketels.
Kalkwijck Honing-Gemberlikeur is een smaakvol likeur van Nederlandse bodem. Het likeurtje heeft een mooie balans tussen de zoete invloed van honing en de florale toon van gember. Het drankje is lekker pittig door de toevoeging van specerijen en het alcoholpercentage van 40%.
Deze ambachtelijke graanjenever is met passie gestookt van brouwgerst dat geteeld wordt op de landerijen die behoren bij graanstokerij Kalkwijck Distillers in Vroomshoop. Door alleen het beste graan te verwerken tot een verfijnde alcohol is de basis gelegd voor een zeer zachte graanjenever met een geheel eigen karakter.
Natuurlijke grondstoffen
eigengemaakte Vriezenveense likeur vermengd met Russische wodka. Deze drank wordt binnen de familie Kozakkenruter genoemd. Tegenwoordig wordt Kozakenruter in kleine hoeveelheden geproduceerd op een boerderij op 10 kilometer afstand van Vriezenveen.
eigengemaakte Vriezenveense likeur vermengd met Russische wodka. Deze drank wordt binnen de familie Kozakkenruter genoemd. Tegenwoordig wordt Kozakenruter in kleine hoeveelheden geproduceerd op een boerderij op 10 kilometer afstand van Vriezenveen.
Varushka is een pure zoete vanille likeur. Voor deze likeur komen de vanille stokjes uit Madagaskar om daarna verwerkt te worden in deze heerlijke likeur. De varushka is heerlijk in de coctail.
Deze korenwijn is gedistilleerd uit mout, rogge en mais. Bij de laatste distillatie zijn diverse kruiden toegevoegd. Vervolgens heeft de korenwijn 1 jaar lang op een oloroso sherry vat gelegen.
24,95 per fles
Deze Genever is gestookt uit mout, mais en rogge. Vervolgens heeft deze Genever op Frans eiken en Oloroso sherry gelegen. Na deze rijping heeft de oude genever een 'finish' gehad op vaten waar eerder geturfde whisky in heeft gezeten. Deze genever is zacht van smaak en heeft een subtiele rooksmaak.
Voordelen eigen account