Wijnkist met Sous le Bouchon Corbières Nature

(Ga over de afbeelding om in te zoomen)


17,80 per pakket

  • Gratis wijninformatie bij elk pakket

17,80 per pakket

  • Gratis wijninformatie bij elk pakket

Pierre Bories, de getalenteerde wijnmaker van Domaine Le Champ des Murailles in de Corbières, maakt deze Sous le Bouchon (‘onder de kurk’) op een zo natuurlijk mogelijke manier.

De carignan, grenache en syrah zijn afkomstig van biologisch bewerkte wijngaarden en worden met de hand geplukt. Daarna, in de kelder, start de gisting met de gistcellen die zich op de schil van de druiven bevinden – de zogenaamde ‘wilde’ gisten. Hierna ziet Pierre af van het gebruikelijke klaren en filteren.

Wijnmaker Pierre Bories

De natuurlijke bezinking in de tank zorgt ervoor dat deze rode wijn helder wordt. Bovendien voegt Pierre geen sulfiet toe. Dit middel is overigens wel toegestaan in wijn en wordt ook in biologische en biodynamische wijnen gebruikt. De uitdaging voor de wijnmaker is om zo weinig mogelijk te gebruiken, zodat er geen enkele invloed op de geur en smaak van de wijn waarneembaar is.

Pierre’s Corbières geurt zuiver naar allerlei rood en zwart fruit en heeft een volle, rijpe fruitsmaak, met zachte tannine. Heel onderscheidend! Schenk de Sous le Bouchon bij voorkeur licht gekoeld, zo tussen de 12 en 14 graden.

Inhoud:

Even geduld a.u.b.