De Amerikaanse Bourbon-whiskey onderscheidt zich niet alleen door de schrijfwijze van zijn Europese voorouders, de (Scotch) whisky. Terwijl de laatstgenoemde traditioneel uit gerstemout gestookt wordt, gebruikten de immigranten in de nieuwe wereld hoofdzakelijk rogge en maïs voor de bereiding van hun "vuurwater".

De benaming Bourbon is afkomstig van Bourbon County, een district aan de grens tussen de staten Virginia en Kentucky, waar in de tweede helft van de negentiende eeuw talrijke ook nu nog bekende destilleerderijen gevestigd werden.

Het aandeel maïs bedraagt bij de huidige bourbon-whiskeys in navolging van de Amerikaanse wet minstens 51%. Pas na het tweejarige bewaren in van binnen gebrande eikenhouten vaten wordt het destillaat gebotteld.

Hoewel Jack Daniel's vaak als een bourbon beschouwd wordt, is dit een Tennessee whiskey, een Tennessee sour mash, omdat het nog gefilterd is door houtskool van esdoorn. (bron Wikipedia)

Kentucky Straight Bourbon

Buffalo Trace Bourbon 70cl 40%

In tribute to the mighty buffalo and the rugged, independent spirit of the pioneers who followed them westward, we created Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey

Flesinhoud: 700 ml

Peaky Blinder Bourbon 70cl 40%

Drink als een echte Peaky Blinder met de uitzonderlijke Peaky Blinder Bourbon Whiskey, en krijg het gevoel alsof je deel uitmaakt van deze bende uit de jaren ’20. Peaky Blinders Bourbon Whiskey is een heerlijke drank en biedt veel waar voor zijn geld.

Flesinhoud: 700 ml

26,95 23,95 per fles

11% korting

Wild Turkey 101 Bourbon 70cl 50.5%

 Gemaakt door de meester-distilleerderij Jimmy Russell. 101 heeft een hoog gehalte aan rogge. Kentucky Straight Bourbon Whisky moet minimaal 2 jaar worden gerijpt in nieuwe, verkoolde eikenhouten vaten en gemaakt worden in Kentucky.

Flesinhoud: 700 ml

Rebel Yell bourbon 40% 70cl

Rebel Yell is een Kentucky Straight Bourbon die bekend staat om een intens en vol karakter. De whiskey wordt op basis van tarwe, mais en mout vervaardigd. De geur doet denken aan een combinatie van honing en rozijnen.

Flesinhoud: 700 ml

30,95 per tijdelijk niet leverbaar

Woodford Reserve bourbon 43,2% 70cl

Woodford Reserve  is een Kentucky “small batch” Bourbon. De mooiste vaten worden door de master distiller handmatig geselecteerd uit de vaten die hebben aangetoond garant te staan voor superieure rijping.  Woodford is de officiële Bourbon van de beroemde Kentucky Derby en won het de vier meest prestigieuze tasting wedstrijden van de wereld.

Flesinhoud: 700 ml

36,95 per tijdelijk niet leverbaar

Ridgemont 1792 bourbon 46.8% 70cl

De Ridgemont 1792 small batch is een Kentucky Straight Bourbon whiskey die is geproduceerd door de Barton Brands Distillery in Bardstown, Kentucky. Het merk en de distilleerderij zijn eigendom van de wereldberoemde Sazerac vennootschap.

Flesinhoud: 700 ml

39,95 per tijdelijk niet leverbaar

Woodford Straigth Rye Whiskey 45.2% 70cl

Woodford Reserve wordt in zijn eigen distilleerderij geproduceerd. De Woodford Reserve Distilleerderij is opgericht in 1812 in Woodford County, Kentucky. Deze distilleerderij staat ook bekend als “de thuisplaats van de Bourbon” en is te vinden in de bluegrass regio van Central Kentucky.

Flesinhoud: 700 ml

44,95 per tijdelijk niet leverbaar

Basil Hayden`s Bourbon Whiskey 40% 70cl

Basil Hayden's bourbon kwam in 1992 op de markt en is vernoemd naar Basil Hayden. Deze Bourbon distillateur was de eerste die in 1792 een hoger gehalte rye (rogge) in zijn mash ging gebruiken dan gebruikelijk was.

Flesinhoud: 700 ml

Maker's Mark 101 50.5% Liter

Deze Kentucky Straight Bourbon Whiskey is op 101 proof, ofwel 50,50% alcohol afgevuld, wat het algemene karakter van deze Maker's Mark erg ten goede komt. Deze bourbon is op eenzelfde traditionele wijze vervaardigd als de klassieke Maker's Mark 70cl, maar onderscheidt zich door veel rijkere en meer complexe smaken.

Flesinhoud: 700 ml

Michter`s Single Barrel Rye 42.4% 70cl

Deze Amerikaanse whiskey wordt gemaakt van speciaal geselecteerd rogge graan. Elke fles komt uit een enkel vat (single barrel)van geroosterd nieuw Amerikaans eiken wat een unieke bijdrage levert aan deze rogge whiskey.

Flesinhoud: 700 ml

Willett's Pot Still Single Barrel 75cl, 47%

A single barrel bourbon from Kentucky Bourbon Distillers, packaged in an unusual, and rather smart Pot Still shaped bottle. Nose is "vanilla lemon cake." The palate is a balance of caramel, vanilla, spices and citrus.

Four Roses Bourbon 70cl

Kentucky Straight Bourbon Whiskey

Flesinhoud: 700 ml

Even geduld a.u.b.