Een selectie uit ons assortiment Highland Whisky`s

Highland Whisky`s

1770 Glasgow Distillery 1st Peated release 46% 50cl

Glasgow 1770 Peated, gemaakt door het roken van de beste gerst met aromatische heide-rijke turf uit de Schotse Hooglanden, combineert het uitzonderlijk zuivere water van Loch Katrine en is zorgvuldig met de hand gemaakt in de twee unieke koperen ketelstills van de distilleerderij, Tara en Mhairi.

1770 Glasgow Distillery 1st release Triple distilled 46% 50cl

Smooth and Complex; Glasgow 1770 Single Malt Scotch Whisky - Triple Distilled Release No.1, is een ongelooflijk soepele en complexe toevoeging aan de Glasgow 1770 Signature Range. Vervaardigd uit de beste gemoute gerst; driemaal gedistilleerd in onze traditionele koperen ketelstills; gecombineerd met het ongelooflijk zuivere water van Loch Katrine en volledig gerijpt in vaten van nieuw eikenhout, is Glasgow 1770 Triple Distilled Release No.1 niet gefilterd gefilterd en natuurlijk van kleur, een echt verfijnde single malt.

1770 Glasgow Distillery 2nd release 46% 50cl

Handgemaakt in onze koperen ketels, Tara en Mhairi, 1770 Glasgow Single Malt Scotch Whisky - 2019 Release combineert de beste Schotse gerst en het uitzonderlijk zuivere water van Loch Katrine om de beste smaak te creëren.

Aberfeldy 21 jr -Single Highland Malt -70cl 40%

Aberfeldy 21years Single Malt, een zeer bijzonder whisky van een distilleerderij met een uitstekende reputatie. De Aberfeldy 21 jaar heeft ietwat sinaasappelachtigs over zich, iets wat ongewoon is voor een whisky met deze rijpheid.

174,95 per fles

Aberlour Double cask 18 yr 50cl 43%

Alleen de allerbeste vaten zijn geselecteerd om te zorgen voor een whisky van ongeëvenaarde rijkdom: het is veruit de meest heerlijke Aberlour expressie. Een whisky met de perfecte structuur, de ultieme uitdrukking van Aberlour.

Aberlour Double Cask matured 12 yr -70cl -40%

Aberlour whisky wordt gekenmerkt door het karakteristieke water uit Ben Rinnes. Heerlijk zacht maar óók een hintje turf. De Double Cask is gerijpt op eiken en sherryvaten, wat de Aberlour rijk en fruitig maakt.

Aberlour Double cask matured 14 yr 40% -70cl

In de Aberlour 14 years Double Cask Matured komt het beste van bourbon- en sherryvaten samen. Deze Schotse single malt whisky rijpt deels op beide vatsoorten en wordt hierdoor verrijkt met unieke karakteristieken van het eikenhout.

Aberlour Double cask matured 16 yr -70cl

De betekenis van de double cask matured houdt in dat een deel van de whisky rijpt op traditionele vaten, het andere deel op ex-sherry butts. De traditionele vaten, ook wel ‘refill casks’ genoemd, dragen bij aan de ontwikkeling van de subtiele aroma’s in de whisky.

Ardmore 12yr Portwood 70cl, 46%

 Ardmore heeft zijn portfolio uitgebreid met deze twaalf jaar oude portfinish. De whisky kreeg zijn eerste rijping op de gebruikelijke bourbonvaten en werd voor de finish overgestoken op portvaten. Er werd gebruik gemaakt van zgn.

Balblair 12yr 46% 70cl

De Balblair 12 years kenmerkt zich door een uitstekende balans tussen fruit, kruiden en zoetigheid. De distilleerderij ligt in de Highland regio van Schotland en laat je kennis maken met heerlijk zachte, elegante en toegankelijke whisky.

Balblair 1991 3e release 46% 70cl

The third release of Balblair's 1991 vintage, this time bottled in 2018. Matured in ex-bourbon casks for 24 years, before being transferred to ex-sherry butts for a further three, this combines Balblair's typical citrus and orchard fruit notes with rich chocolate, dried fruit and honey.

199,95 per fles

Balblair 2005 10yr 46% 70cl

Bottled 2016 1st release Deze amber kleurige vintage whisky heeft een mooie volle smaak. Dat komt mede door de Masterblender die precies op het juiste moment de fusten kiest die hij gaat gebruiken.

49,95 per fles

Even geduld a.u.b.