Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

nero-davola

Italiaanse blauwe druif, voornamelijk aangeplant op Sicilië als belangrijkste ras voor rode wijnen van dat eiland. De naam ervan verwijst naar de stad Avola aan de Siciliaanse zuidoostkust. Tot voor kort was nero d’Avola uitsluitend bestemd voor blends. Door verbeteringen in de Siciliaanse wijnbouw komt hij nu ook steeds vaker als cépagewijn (wijn van één druivenras) op de markt. De donkere, volle en stevige wijn smaakt naar rijp rood fruit en chocola. Ook leent hij zich door zijn tannine goed voor houtopvoeding.


La Natura Sicilia Nero d'Avola 2022

Helderrode Siciliaanse wijn van biologisch verbouwde nero d'avoladruiven. Het aroma is fruitig en licht gekruid, de smaak soepel, fris en pittig. Prima wijn bij milde pizza en pasta.

14,5
Perswijn
2021
Perswijn: 14,5 punten

Kersen, pruimen, specerijen, sappig, zoetzuur, heel drinkbaar
14,5
Perswijn
2020
Perswijn: 14,5 punten

Rode bessen, pruimen, laurier, rook, goed fruit, grip, zoethout

Caruso e Minini Sicilia Terre di Giumara Nero d'Avola 2021

Heerlijk pittige, Siciliaanse rode wijn. Volle, rode kleur met licht paarse tonen en fruitig van geur met nuances van aardbei en kruiden. De smaak is vol, rond en sappig van inzet en eindigt aromatisch met wat frisse zuren en lichte toets van eikenhout.

15
Perswijn
2021
Perswijn: 15 punten

Pruimen, donker fruit, zwoel, rokerig, vol, zoetzuur, vlezig, klein zoetje
16
Jancis Robinson
2020
JancisRobinson.com: 16 punten

This is scandalously good value for an everyday, will-go-with-anything kind of wine.
Even geduld a.u.b.