Volrode wijn uit Italië, met een fris, pittig aroma van rood fruit en leer. De smaak is sappig. Iets gekoeld erg lekker bij koude vleesschotels of rijke pastagerechten.
Licht robijnrode wijn met een subtiele geur van aalbes, kers, rozenbottel en groene kruiden. Elegante stijl met rijp rood fruit, evenwichtige zuren en fijne tannines. De finale is soepel met tonen van peper en laurier. Prima bij gevogelte of licht gekruide gerechten uit de oven.
Het is het jaar 1759 en Arthur Guinness staat op het punt de grootste gok uit zijn leven te wagen. Geschraagd door brouwkennis die zijn familie in voorgaande generaties heeft vergaard koopt hij een vervallen brouwerij in het hartje van Dublin en begint bier te produceren.
Spaanse rode wijn met een kruidig en fruitig aroma en een toets van eikenhout. Goed te combineren met wat rijkere stoofschotels of gebraden rundvlees.
Op-en-top chardonnay uit Zuid-Frankrijk. Intens fruitig aroma met vers fruit, banaan en appel en een toets eikenhout. De smaak zet vol, sappig en rond in en eindigt aromatisch en zacht. Heerlijk als aperitief met amuses, maar ook goed te combineren bij vele koude en warme visgerechten.
Frisse, Franse witte wijn met de geur van bloemen en fruit en een volle, evenwichtige smaak. Lekker als aperitief bij een hapje, maar ook heerlijk bij niet al te uitgesproken visgerechten.
Aromatische, droge witte wijn uit Spanje. De geur is intens en fruitig, de smaak vol, sappig en evenwichtig. Lekker bij diverse voorgerechten, pittige salades en schaal- en schelpdieren.
Franse rode wijn met een pittig aroma van vers rood fruit zoals kersen en rode bessen. De smaak is fris, soepel, evenwichtig en aromatisch. Erg lekker bij koude en warme vleesschotels.
Zuid-Franse witte wijn met een korte houtrijping: een typische, fruitige chardonnay met een sappige, volle smaak. Heerlijk bij koude schotels, visgerechten en salades.
Originele, intens fruitige Gamay uit de Loire, gemaakt door een kleinschalige producent. Met z’n lichtvoetige, sappige karakter heerlijk als aperitief of bij charcuterie, gevolgelte of romige kaas.
Elegante, soepele witte wijn met aroma’s van witte bloemen, abrikoos, perzik en meloen. De smaak is vol, sappig met puur geel fruit en verfrissende zuren. Lichte perzikschilbitters in de aanhoudende finale.
Cuvée du Château evenaart de smaak van een tien jaar gerijpte Kasteel Donker. De smaak van het bier neigt naar porto. Deze ‘premier cru classé’ werd ontwikkeld op basis van een ‘quadrupel’.
Averbode is een blond abdijbier van 7,5 %, gedry-hopped en met nagisting op fles. Geur: bloemig, groene appels, een zweem van zoetigheid en fijne hoparomas Smaak: volmondig, moutzoetig, een aangenaam hopkarakter door zorgvuldig uitgekozen hopsoorten.
A Belgian Royal Stout from Flanders aged for 2 years in Kentucky Bourbon Barrels. 13%
LUPULUS BLONDE TRIPEL is het vlaggenschip van deze kleine maar fijne brouwerij. Het kwaliteitsoogmerk ligt hoog, dat merk je ook gelijk aan dit bier. Dit is geen doorsnee tripel. Hij is vol van smaak en heeft een aangenaam hop karakter.